måndag 3 maj 2021

Vill du bli medlem i Bergsboda-Villanäs bredbandsförening?

För dig som övertar ett medlemskap från tidigare fastighetsägare så behövs endast påskrift av vårt avtal. Är fastigheten sedan tidigare inte ansluten så betalar du en anslutningsavgift. Anslutningsavgiften inkluderar installation av fiber med tillhörande tjänstefördelare från närmaste anslutningsbrunn till fastigheten. OBS! Detta förutsätter att slang finns nedgrävd mellan anslutningsbrunn och fastigheten. Saknas slang bekostas grävning och slang av dig.




1. Du som vill bli medlem, antingen du övertar en befintlig anslutning eller ska nyanslutas, skriv ut två exemplar av "Avtal och avtalsregler" som du finner under denna länk, mappen Stadgar & Regler, fyll i och skriv under båda.
Länk till dokumentarkiv

2. Posta de underskrivna exemplaren av "Avtal och avtalsregler” för påskrift av styrelsen till:
BVBBF c/o Tomas Nordström
Villanäs 449
905 96 UMEÅ

3. När vi mottagit underskrivna "Avtal och avtalsregler" får du tillbaka ditt exemplar av avtalet och vi skickar faktura för anslutningsavgift till nyanslutande medlemmar. Medlemmar som övertar befintlig anslutning behöver endast välja tjänsteleverantör för att komma igång (se punkt 6). Medlemmar i BVBBF betalar i år 28 000 kr i anslutningsavgift. Medlemsavgift börjar betalas året efter anslutningsavgiften betalats in och ligger för närvarande på 1500 kr/år. Årsavgiften går till underhåll och löpande utgifter för driften av själva nätet, bokföring, mm.

4. Anslutningsavgiften innebär att du ansluter dig till vår förening samt inkluderar installation av fiber med tillhörande tjänstefördelare (även kallad fiberkonverter) från närmaste anslutningsbrunn till fastigheten. OBS! Detta förutsätter att slang finns nedgrävd mellan anslutningsbrunn och fastigheten. Saknas slang bekostas den och grävning av fastighetsägaren. För att underlätta beställning av inkoppling är det viktigt att du meddelar föreningens ordförande (se e-postadress ovan) om huruvida det redan finns slang mellan anslutningsbrunn och fastigheten, eller om det ska grävas ned.

5. När slang finns på plats monterar en installatör in tjänstefördelaren i bostadsbyggnaden och ansluter fastigheten till bredbandsnät.

6. Anslutningen gäller endast den fysiska inkopplingen på nätet. Medlemmar väljer sedan den eller de tjänsteleverantörer de själva vill ha för Internet, TV och/eller telefoni. Vår bredbandsförening tillhör det öppna stadsnätet så våra medlemmar kan välja fritt ur utbudet hos Umenet. Valet gör du i UmeNets tjänsteportal på Internet.